BLOG.IT-TECHNIK.CZ
Přístupy na stránku
Zajímavá zařízení

Klávesnice KB-29e Calculator

Vydáno: 7.6.2010   (5626 přečtení)

Klávesnice KB-29e Calculator


Jedná se multimediální klávesnici od firmy Genius s integrovaným kalkulátorem, multimediálními klávesami, klávesami pro rychlé spuštění internetového prohlížeče, klávesami pro spuštění aplikací Excel, Word, PowerPoint a rolovacím kolečkem.

Co činí tuto klávesnici zejména zajímavou je integrovaný kalkulátor.
Displej kalkulátoru je umístěn nad blok numerických kláves v pravé části klávesnice. Kalkulátor se ovládá numerickými klávesami v tomto bloku. Pomocí klávesy označené PC/CAL se přepíná mezi klasickou funkcí numerického bloku kláves a mezi funkcí, kdy klávesy ovládají kalkulačku. Výborná je funkce, která číslo z displeje kalkulátoru vloží na místo kurzoru v PC.

Podle popisu na obalu se dodává v provedení PS2 nebo USB, ale v provedení USB jsem ji neviděl v žádné nabídce v ČR, takže majitelé notebooků budou mít zřejmě smůlu.

U klávesnice je přibalena předložka a CD s ovladači. Ovladače jsou pro Windows Vista, Windows XP a Windows 2000.

Dodává se ve dvou barevných provedeních – černo/červená a černo/modrá. Výrobce uvádí na obalu: RED nebo BLUE. Ve skutečnosti je to poměrně světlá červená nebo světlá modrá v kombinaci s černým.
Jak moc je to povedená kombinace zaleží především na vkusu zákazníka.

Moje poznatky po několika týdnech práce:
Klávesnice není zcela tichá, při používání jsou slyšet stisky kláves. To je vlastnost značné části klávesnic a v kanceláři to problém není, ale při práci v prostředí, kde je vyžadováno ticho, to může dělat problém.

Rozložení kláves je pro mne vyhovující. Jako nevýhodu vidím nemožnost přeprogramovat klávesy pro spuštění Wordu, Excelu a PowerPointu na spouštění jiných programů.

Kalkulátor je výborný! Často potřebuji jednoduchý výpočet a je zdlouhavé spouštět nějakou programovou kalkulačku a právě proto se hodí tento jednoduchý kalkulátor. Možnost poslat výsledek výpočtu třeba do Excelu je velmi příjemná. Nevýhoda je ale v tom, že při odeslání do programu je zároveň na konci odeslán Enter. To je výhoda pokud se výsledek odesílá do programu, kde je potřeba po zadání čísla stisknout Enter. Například Excel. Ale při odesílání do Wordu je to naopak většinou nepříjemné.

Displej není podsvícen. To je výhoda při práci po tmě nebo v šeru, protože neruší, ale zároveň nevýhoda, protože na něm nejsou dobře vidět číslice. Pokud jste zvyklí pracovat po tmě, pak nejspíš kalkulačku moc nepoužijete. Při normálním osvětlení to není problém.

Numerický blok kláves je pomalý ! Klávesy v pravém numerickém bloku pod displejem jsou výrazně pomalejší než ostatní klávesy! To není vada konkrétní klávesnice. To je konstrukční vlastnost daná integrací kalkulátoru. Při běžné práci to nejspíš vůbec nezjistíte, ale pokud byste chtěli těmito klávesami ovládat nějakou hru, pak budete velmi zaskočeni. S tím je potřeba počítat - tato klávesnice podle mne není vhodná na hraní her.

Barevná kombinace je „zvláštní“. Ale to je vždy velmi subjektivní záležitost. Já bych nejspíš uvítal celou černou.

Vzhledem k tomu co klávesnice „umí“ a k tomu, že cena se pohybuje kolem 400Kč (Leden 2010) , považuji tuto klávesnici za „zajímavé zařízení“.

Klávesnice KB-29e Calculator


Klávesnice KB-29e Calculator